Kuksa on ekologinen ja helppokäyttöinen. Sille tulee kuitenkin tehdä kahvirasvakäsittely sekä maun että kestävyyden parantamiseksi. Laita kahdeksi minuutiksi kahvia kuppiin seisomaan, kaada pois ja anna kuivahtaa pari tuntia, jotta puun huokoset avautuvat.
Kuivumisen jälkeen suoritetaan varsinainen kahvirasvakäsittely. Suodatinpussin pohjalta otetaan ruokalusikallinen märkiä, lämpimiä kahvinpuruja jotka hierretään peukalolla lujasti kuksan seinämiin niin kauan että purut ovat kuivuneet. Kahvinrasva imeytyy puun avoimiin huokosiin ja muodostaa vettä hylkivän rasvakalvon. Kuksa ei kastu, kuivu ja halkea, ja kalvon alle jäävät kaikki ylimääräiset maut.
Halkaisija: n.8,5 cm, materiaali: puu, tilavuus: noin 2 desiä.